Boost je Mac-vloot met de nieuwe (snelle) M1-chip van Apple

24 June 2021 Apple 3 min
Boost je Mac-vloot met de nieuwe (snelle) M1-chip van Apple
Photo by apple.com/newsroom

De nieuwe generaties MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini zijn uitgerust met de revolutionaire M1-chip: de eerste eigen computerchip van Apple, exclusief ontwikkeld voor MacOS. Wat houdt die M1-chip nu in, wat kan je ermee doen en wat ben je ermee als zakelijke gebruiker? Ontdek het in dit artikel.

Apple’s eerste eigen processor

Iedere MacBook is uitgerust met een processor, ook wel bekend als CPU (central processing unit): de basis en het hart van je MacBook. De processor zorgt voor de aansturing in je toestel, waardoor het taken en prestaties kan uitvoeren. Apple produceert die processors al jaren zelf voor hun draagbare apparaten, zoals bijvoorbeeld de iPhone, de iPad, Apple TV en de Apple Watch.

Een goed voorbeeld is de A14 Bionic-chip, die de Apple iPhones aanstuurt. Voor de MacBooks, Mac mini’s en andere Apple desktop- en laptops, vertrouwde Apple altijd op Intel (en daarvoor ook op andere chipfabrikanten als IBM en Motorola), maar dat is nu veranderd.

Apple Silicon: M1-chip

Omdat Apple steeds moest wachten op Intel om nieuwe MacBooks en andere features te introduceren, zijn ze nu met een oplossing gekomen: een eigen Apple M1-Chip. Met deze nieuwe chip introduceert Apple, voor het eerst in vijftien jaar, een nieuwe generatie processors of chips die uitsluitend voor jouw MacBook en andere Apple-toestellen zijn ontworpen. Al je favoriete Apple-producten zullen heel binnenkort dus met dezelfde processortechniek werken.

De Apple M1-chip is een System on a Chip (SoC), ofwel een ‘alles-in-één-chip’: een centrale chip die alle berekeningen en processen van je MacBook zelf uitvoert, waardoor soft- en hardware beter op elkaar afstemmen en jij met je MacBook nog efficiënter kan werken.

De MacBook voor zakelijk gebruik

Steeds meer professionele gebruikers kiezen voor een zakelijke Apple MacBook met een Apple M1-processor, dat merken wij als Apple Authorized Reseller ook. Nu Apple over een eigen chip beschikt, spelen de prestaties van de nieuwe generatie MacBooks nog beter in op jouw noden. We vertellen je met plezier welke voordelen de M1-chip jou te bieden heeft:

Krachtige processor

Volgens Apple biedt de M1-chip veel meer performance per Watt dan welke andere processor dan ook. Concreet wil dat zeggen dat je met je MacBook nu nog intensievere taken kan uitvoeren, zoals video’s en foto’s bewerken als een professional of werken met grafisch veeleisende programma’s of app’s. Doordat Apple de chips in eigen huis ontwikkelt, handel jij vlotjes en razendsnel je werk af.

Zuinig

Apple zorgt weer voor innovatie en dat levert je een langverwacht voordeel op: een voordeliger stroomverbuik. Dankzij de nieuwe M1-chip verbruikt de batterij van je MacBook ongeveer de helft minder stroom dan met de Intel-chips. Voor je business is het dus zeker een investering, want je kan tot maar liefst 20 uur video afspelen en tot wel 15 uur online werken na slechts één enkele lading.

Snel

Ook de snelheid van een MacBook met M1-processor is veel hoger dan de vertrouwde MacBooks met Intel-chips. De Apple M1-chip heeft acht processorkernen die razendsnel al je instructies en specifieke acties lezen. Doordat de M1-chip zelf schakelt tussen deze processorkernen, zijn de prestaties van je MacBook altijd optimaal.

Stille werking

Geniet van de stilste tijdens je werk, want de nieuwe generatie MacBooks met M1-chip zijn niet uitgerust met een ventilator, maar met een passieve koeling. Je zegt tijdens je meest zware taken dus niet enkel vaarwel tegen een brommend geluid, maar ook tegen de hitte aan de onderkant van je MacBook.

Machine learning

De ingebouwde neurale netwerktechnologie in de Apple M1-chips zorgt voor kunstmatige intelligentie die je gedrag gaat observeren en bewerken. Je bestanden worden zo sneller opgemaakt en herkend.

Mobiele werking

Met de M1-chip kan je je MacBook nog meer als telefoon of tablet gebruiken en vlot professionele telefoongesprekken beantwoorden tijdens het werk.  Je kan zelfs vlot app’s en programma’s van je iPhone of iPad gebruiken in de App Store.

Apple in Business dankzij Mobitel

Als Apple Authorized Reseller bezorgen we je met deze transitie naar de nieuwe M1-chip nog meer voordelen voor je zakelijke MacBook: hij is sneller, slimmer, krachtiger, energiezuiniger en stiller dan zijn voorganger en daarmee het perfecte toestel om waar dan ook je werk te doen of ideeën in de praktijk te brengen.

Wil je meer te weten komen over de eerste eigen M1-chip van Apple of wil je investeren in zakelijke MacBooks voor je business?

Neem vrijblijvend contact op