Een veilige werkomgeving met de Samsung Knox

22 June 2021 Samsung 3 min
Een veilige werkomgeving met de Samsung Knox
Photo by Jonas Leupe on Unsplash

Steeds meer mensen werken al of niet gedeeltelijk vanuit een home office. Werkgerelateerde mobiele devices worden dan ook stilaan onmisbaar voor je business. Daarmee komt ook de beveiliging van deze toestellen steeds meer bovenaan je agenda te staan. Samsung Knox is de ideale oplossing voor de beveiliging van mobiele Samsung devices. Ontdek waarom het onmisbaar is voor je business. Lees je even mee?

Samsung Knox: ijzersterke bescherming

Samsung Knox is een efficiënt beveiligingssysteem voor (zakelijke) mobiele Samsung-devices, waarmee je werknemers vlot op afstand laat werken en je bedrijfsinformatie veilig binnen je (virtuele) bedrijfsmuren blijft. Het systeem bestaat uit twee elementen:

  • Hardware: een ingebouwde chip die het Knox-platform al tijdens de productiefase integreert in je smartphone.
  • Software: de softwareoplossingen voor de implementatie en het functioneel onderhoud van de mobiele professionele omgeving van je werknemers.

Bedrijfsgegevens versleuteld in een container

Hoe werkt het Samsung Knox-systeem precies? Wel, wanneer we je vertellen dat de naam ‘Samsung Knox’ is afgeleid van de Amerikaanse legerbasis Fort Knox, dan heeft het systeem die naam zeker niet gestolen. Met Samsung Knox als beveiliging op mobiele Samsung-toestellen bij je werknemers, zit je bedrijfsinformatie veilig opgeslagen in een aparte (virtuele) container. Volgens Samsung zelf: een ondoordringbaar gebied.

KNOX applicatie

Werknemers vinden op hun mobiel Samsung-toestel de KNOX-applicatie, waarbij ze in de ‘Knox Workspace’ terechtkomen: een aparte en veilige omgeving die al je bedrijfsgegevens (zoals PIN-codes, wachtwoorden, sleutels of andere belangrijke bedrijfsinformatie) beveiligt en afzondert van je werknemers hun privéomgeving. Op zich valt er voor je werknemers weinig verschil op te merken,  maar alles binnen deze container is beschermd tegen virussen of spam van buitenaf.

Veilige VPN-verbindingen

De verbinding tussen je mobiel Samsung-toestel en de centrale server met bedrijfsinformatie, verloopt altijd en via elke applicatie volgens een veilige VPN-verbinding. Concreet wil dat zeggen dat je als werkgever in de mobiele KNOX-omgeving grote of kleine restricties kan aanbrengen, zoals bijvoorbeeld applicaties beperken of verplichten voor gebruik. Belangrijk: als werkgever heb je natuurlijk geen toegang tot de persoonlijke data van je medewerkers (zoals foto’s en berichten).

Veilige oplossingen volgens jouw beleid

Samsung Knox voorziet je dankzij vier betaalde en één gratis softwareoplossing van een volledige controle over de configuratie, het beheer, de beveiliging en de gebruikersmogelijkheden van jouw mobiele Samsung-toestellen. Dat alles wordt gestuurd vanuit het ‘Mobile Device Management’ systeem (MDM) van je business:

  • Knox Platform For Enterprise

Het ‘Knox Platform For Enterprise’ is eigenlijk de standaard mobiele oplossing voor je business. Met deze oplossing gebruik je niet alleen de externe beveiligde omgeving of container, maar profiteer je ook van andere geavanceerde functies, zoals mobiele devices vanop afstand wissen. Voor deze module betaal je een licentie, maar voorkom je wel een eventuele lek van je bedrijfsinformatie.

  • Knox Mobile Enrollment

Met de gratis ‘Knox Mobile Enrollment’ oplossing configureer je eenvoudig nieuwe toestellen voor nieuwe medewerkers en voorzie je nieuwe devices meteen van je MDM-systeem, een juist profiel, en de juiste beveiligingsvereisten. Ook wanneer een mobiel device wordt hergebruikt, kan je snel en efficiënt gegevens opnieuw instellen of terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

  • Knox E-FOTA

Vooraleer je een update uitrolt naar meerdere (mobiele) toestellen binnen je organisatie, wil je zeker zijn dat de update veilig werkt en andere bedrijfsapp’s niet in de weg staan. Met Knox E-FOTA behoud je controle over je firmware-updates, aangezien je zelf, op een eigen gekozen moment, alle mobiele Samsung-toestellen kan voorzien van dezelfde Android- en beveiligingsupdates. Mits een licentie blijven je mobiele Samsung-toestellen dus veilig, zonder dat je werknemers zelf met de updates aan de slag moeten.

  • Knox Manage

Knox Manage is een cloudgebaseerde Mobile Device Management (MDM)-oplossing om je mobiele Samsung-toestellen op afstand te wissen, applicaties te pushen en profielen in te stellen. Zo kan je eenvoudig bedrijfsbeleidsregels introduceren, volgen, beheren, configureren of berichten sturen.

Knox Suite

Lijken al deze oplossingen je wel wat voor je business? Combineer ze dan gewoon in een totaalbundel met Knox Suite: alle oplossingen op één dashboard, van waaruit je alle functies eenvoudig kan regelen. Wanneer je kiest voor Samsung Enterprise Edition-toestellen, krijg je meestal een jaar gratis toegang tot Knox Suite om alle Knox-diensten kosteloos uit te proberen. Handig, toch?

Wat moet je nu onthouden?

Samsung Knox wordt al tijdens de productiefase ingebouwd in mobiele Samsung-devices. Met Samsung Knox kan je je bedrijfsgegevens op mobiele Samsung-devices van je werknemers beter beheren en beschermen en je MDM-systeem vlot integregen. Afhankelijk voor welke Knox-oplossing(en) of module(s)  je kiest, kan je meer functies gebruiken of je bedrijfsgegevens nog beter beschermen. Wil je gebruik maken van alle oplossingen? Kies dan voor Knox Suite.

Nood aan advies voor je business?

Als partner van Samsung staan onze gecertificeerde medewerkers altijd voor je klaar om je zakelijke (mobiele) omgeving efficiënt en op maat in te richten. Wij voorzien je dan ook graag van professioneel advies.

Ik wil meer weten over Samsung Knox