WiFi-bellen: als je mobiel netwerk het niet doet

25 June 2024 Tech 2 min
WiFi-bellen: als je mobiel netwerk het niet doet

Stel je voor: je bevindt je in de gebouwen van je bedrijf, maar het mobiele signaal is niet altijd betrouwbaar. Toch heb je belangrijke oproepen te doen. Dat is waar WiFi-oproepen (WiFi calling) van pas komen. Een optie die je nu kunt activeren, voor jou en je collega's.

Wat zijn WiFi-oproepen?

WiFi-oproepen zorgen ervoor dat je mobiele telefoon de beste connectiviteit voor jou kiest. In plaats van te vertrouwen op de antennes van je provider, gebruikt het je WiFi-netwerk om precies hetzelfde te doen. Simpel, toch? Resultaat: zelfs in gebieden waar het mobiele signaal zwak (of niet-bestaand) is, kun je met een WiFi-verbinding bellen en verbonden blijven.

Waarom WiFi-oproepen in je bedrijf adopteren?

Of je bedrijf nu in een nieuw gebouw of een gerenoveerd pand is gevestigd, de kans is groot dat je omringd bent door een architectuur met strikte isolatienormen. Goed voor de planeet en je ecologische voetafdruk, minder goed voor je 4G- en 5G-connectiviteit. Een kleine aanpassing in je set-up levert dus grote voordelen op.

Activeer WiFi-oproepen voor je hele mobiele vloot (en geniet)

  • Verbeterde dekking: geen dode zones meer. Je medewerkers kunnen bellen vanuit elke hoek van het kantoor, zelfs de meest afgelegen kelders (waar WiFi aanwezig is).
  • Hogere gesprekskwaliteit: dankzij een stabiele WiFi-verbinding zijn de oproepen vaak duidelijker. Geen robotstemmen of verbroken oproepen meer op cruciale momenten.
  • Kostenefficiënt: Proximus (en de meeste andere providers) biedt deze functie zonder extra kosten aan.

Hoe activeer je WiFi-oproepen?

Het activeren van WiFi-oproepen is heel eenvoudig. Hier is een snelle gids voor de belangrijkste besturingssystemen:

Op iOS:

  • Ga naar Instellingen > Mobiele data > WiFi-oproepen en schakel WiFi-oproepen op deze iPhone in of uit. Als er een pop-upvenster verschijnt, tik dan op Inschakelen.
  • Geen optie voor WiFi-oproepen? Ga naar Instellingen > Telefoon. De optie zou moeten verschijnen.
  • Herstart je apparaat.

Op Android:

  • Open de Telefoon-app > Meer opties > Instellingen.
  • Verplaats de schuif naast WiFi-oproepen

En klaar! Je bent klaar om WiFi-oproepen te doen.

WiFi-oproepen zijn niet zomaar een extra optie voor je smartphones. Ze zijn een essentiële oplossing om ononderbroken en van hoge kwaliteit te communiceren, zelfs in de meest afgelegen gebieden. Met deze gratis geactiveerde optie kun je overal in België bellen en sms'en. Je verbruik wordt afgetrokken van je abonnement zoals bij een normaal gesprek.

Uit passie voor telecom en met een sterke focus op service biedt Mobitel een breed scala aan mobiele, vaste en ICT-oplossingen van Proximus. Mobitel is Proximus Business Partner en Proximus Mobile Servicing Expert. Je bent dus in goede handen. Bel ons, we zullen het je bewijzen.