Meer efficiëntie en productiviteit voor field medewerkers

30 November 2021 Solutions 3 min
Meer efficiëntie en productiviteit voor field medewerkers
Samsung

De field service ondervindt de voordelen van mobiele technologie. Innovatieve mobiele oplossingen nemen frustraties weg, besparen field medewerkers tijd en doet hun productiviteit stijgen.

Het is een enorme uitdaging om field medewerkers op verschillende locaties te managen. Vooral in onzekere tijden is het voor field workers belangrijk om de juiste tools te gebruiken, zodat ze verbonden en productief blijven. Net als voor werknemers op kantoor en andere industrieën, bestaan er ook voor medewerkers in the field heel wat (mobiele) oplossingen om dat mogelijk te maken. Werk- en rugged smartphones, tablets en slimme wearables zijn devices die voor meer efficiëntie en productiviteit zullen zorgen.

De rol van (mobiele) technologie bij field workers

In de praktijk lopen field medewerkers tegen heel wat uitdagingen aan om hun werk vlot, snel en veilig te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan logistieke medewerkers die op elk moment de exacte gegevens van een product moeten weten, of zorgkundigen die precies moeten weten welke medicatie hun patiënten moeten krijgen.

 • Switchen van devices

Field medewerkers hebben elke dag heel wat devices (zoals een smartphone, tablet of scanner) op zak. Dat is niet alleen onhandig, maar ook duur in aankoop en tijdrovend in gebruik. Switchen tussen deze devices zal er uiteindelijk voor zorgen dat er fouten in het werk sluipen, waardoor vooropgestelde kwaliteitseisen verloren gaan.

 • Connectiviteit is key

Field medewerkers hebben nood aan connectiviteit om hun productiviteit hoog te houden. Dankzij toegang tot realtime- of instant informatie, zijn field medewerkers in staat om op het moment cruciale beslissingen te nemen.  Realtime data dat te laat of niet automatisch synchroniseert, zorgt voor fouten en verloren tijd. Voor zorgverleners is deze realtime data bijvoorbeeld essentieel om een interventie tot een goed einde te brengen. 
Daarnaast is het van belang om al deze data globaal te beschermen tegen risico’s (zoals ransomware, virussen en andere dreigingen) met een krachtig en geïntegreerd beveiligingssysteem. Zelfs wanneer field medewerkers beroep doen op minder sterk beveiligde mobiele netwerken. 

 • Devices zijn weinig field proof

Toestellen die field medewerkers gebruiken zijn niet echt aangepast aan ruwere werkomstandigheden en (buiten)omgevingen op de bouwwerf of pakweg de patiënten afdeling. Daardoor laten ze het al snel afweten.

Mobiele technologie en de toekomst van field workers

Uitdagingen bieden natuurlijk opportuniteiten. Om je field service naar nieuwe hoogten te brengen, is investeren in rugged smartphones en tablets met nieuwe end-to-end mobiele technologie een verstandige beslissing. Deze innovatieve technologie biedt je heel wat mogelijkheden om nog beter om te gaan met realtime data en te zorgen voor een uitstekende connectiviteit, een sterke databeveiliging en efficiënte processen. Kortom, field medewerkers genieten van heel wat voordelen:

 • Een verbeterde connectiviteit

Alle data kan eenvoudig en zonder vertraging worden gedeeld. Van device naar device, of van device naar centrale database. En weer terug. Zo leg je trends, issues en cruciale informatie meteen bloot en lopen je processen op wieltjes.

 • Optimale data security

Data is het nieuwe goud. Dankzij een geïntegreerd beveiligingsplatform op elk device, houd je al je devices veilig en kunnen ze bij beveiligingsproblemen door een admin actief worden geconfigureerd. Zo blijft bedrijfscontinuïteit steeds gegarandeerd.

 • Verbeterde mobiele vloot

Stevige (rugged) smartphones zijn beschermd tegen vallen en andere schade, omdat ze zijn voorzien van  een harnas en stof- en waterwerende coatings. Zo blijven zowel de devices als field werknemers efficiënt doorwerken.

 • Extra comfort en efficiëntie

Smartphones en tablets zijn tegenwoordig een moderne gereedschapskist, die voorzien zijn van alle bedrijfsapps en functionaliteiten (zoals geolocatie, scanning, reporting, alarmering en instant messaging), zodat field workers al hun taken vlotjes kunnen uitvoeren. De toestellen zijn voorzien op de meest onvoorziene omstandigheden.

Op naar efficiëntie met een rugged smartphone

Om te zorgen voor efficiëntie in the field, is een keuze voor een robuuste en rugged smartphone en/ of tablet dus een essentiële stap. Slimme toestellen zijn naadloos met elkaar verbonden, kunnen tegen een stootje en zorgen voor tijdwinst, efficiëntie en gebruiksgemak:

 • Medewerkers genieten van comfort, doordat ze hun handschoenen aanhouden bij het gebruik van hun rugged device, dankzij een verbeterde touch herkenning.
 • Een rugged smartphone is voorzien van alle middelen om barcodes of RFID-informatie te scannen, belangrijke informatie te delen en medewerkers te helpen door te zorgen voor optimale connectiviteit.
 • Een werk smartphone is voorzien van meerlaagse ingebouwde beveiliging om je bedrijfsdata optimaal te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.
 • Een rugged smartphone is voorzien van tal van functies. Zo koppel je het device eenvoudig aan een monitor om te genieten van een complete desktop ervaring.

Galaxy XCover en Galaxy Tab Active

Vanuit een passie voor telecom en een enorme servicegerichtheid, bieden we met Mobitel alle mogelijke mobiele, vaste én ICT-oplossingen aan van o.a. Proximus en Samsung. Met rugged devices zoals de Galaxy XCover en Galaxy Tab Active (Samsung Enterprise Editions) heb je al een oplossing binnen handbereik. Deze devices zijn duurzaam, beschikken over een gelaagde, ingebouwde beveiliging met de Samsung Knox, een ingebouwde scanning functie met Knox Capture en tal van apps en functies om business continuïteit te blijven garanderen.

Choose Your Own Device

Met Choose Your Own Device (CYOD) geef je je medewerkers de vrijheid om zelf te kiezen welke laptop, mobiele telefoon of tablet ze gebruiken tijdens hun werk. Wij zorgen als CYOD platform voor een gepersonaliseerde webshop, waarna je medewerkers een keuze kunnen maken uit een door jou geselecteerd assortiment. Zo controleer je de wildgroei aan toestellen, OS en Apps en zorg je dat devices binnen de richtlijnen van je bedrijf passen. 

Interesse in onze diensten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Maak vrijblijvend een afspraak