Aankondigingen Apple 2023: wat je moet weten voor je bedrijf

09 June 2023 Apple 2 min
Aankondigingen Apple 2023: wat je moet weten voor je bedrijf
Photo Apple Newsroom

Vision Pro, iOS 17, macOS 14... heel wat nieuwe aankondigingen van Apple en dus veel nieuwe informatie. Wat moet je onthouden om Apple optimaal te gebruiken in je bedrijf? Hier geven we een overzicht van enkele aankondigingen en vragen we de mening van de experts bij Mobitel.

De Vision Pro, de ultieme headset?

Zoals gewoonlijk waren de demonstraties van Apple goed doordacht en visueel onberispelijk. We luisterden naar Tim Cook, die gelooft dat onze digitale toekomst afhangt van totale onderdompeling. De technische specificaties van de Vision Pro-headset zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Een echt technologisch hoogstandje.

Micro-led-panelen met 23 miljoen pixels, 12 camera's, 5 sensoren, 6 microfoons, een M2-chip en een nieuwe R1-chip om de latentie te beperken. "Ik heb hem nog niet getest, maar de Vision Pro is waarschijnlijk de meest geavanceerde in zijn categorie. Het ontwerp lijkt goed te zitten, maar we zullen dit product pas in 2024 op onze neus zetten," zegt Ben Lamberts, CEO van Mobitel.

Lees ook: Zo gaat Apple om met jouw privacy

Niet om te spelen, wel om te werken

In de toekomst zullen immersieve gesprekken met collega's, klanten en partners waarschijnlijk de grootste veranderingen teweegbrengen binnen B2B. Met name de combinatie van virtual reality en augmented reality.

"We kunnen ons nu al voorstellen hoe onze klanten een buitengewone ervaring zullen bieden aan hun eigen klanten. Ze laten kennismaken met een virtueel product in een levensechte context, ze onderdompelen in interactieve presentaties en samenwerkingstools optimaal benutten," zegt Joeri Bastiaens, Sales Manager bij Mobitel. 

Natuurlijk zullen de interface en de software het verschil maken. Apple en developers over de hele wereld hebben nog vele maanden tijd om 'spatial computing' te verkennen en te innoveren.

Hello macOS 14 Sonoma en iOS 017

Apple presenteerde ook enkele softwareontwikkelingen met macOS 14 Sonoma en iOS 017. De eerste kondigt de terugkeer van Widgets aan, terwijl de mobiele versie een grotere aanpassing van de interface en automatische transcriptie van audioberichten biedt. 

"Ik ben echt blij met de nieuwe functie waarmee ik snel mijn gegevens of een andere contactpersoon kan delen door twee iPhones aan te raken. En hoewel ik door mijn hobby veel tijd doorbreng op zee, vind ik het nieuwe grafische ontwerp van WatchOS, dat nu een toepassing heeft voor fiets- en wandelactiviteiten, erg mooi", zegt Ben Lamberts.

Een ander hoogtepunt is de MacBook Air 15": zeer slank en uitgerust met een M2-chip. "Onze klanten kijken meestal naar de MacBook Pro, maar we moeten toegeven dat de M2 Ultra-chip, die bestaat uit een paar M2 Max-chips verbonden door een Ultrafusion-interface, qua vermogen waarschijnlijk een aangename ervaring biedt. Als ik het goed heb begrepen, zal deze nieuwe superchip binnenkort ook in de MacBook Pro te vinden zijn. We’ll keep in touch,", voegt Joeri Bastiaens toe.

Lees ook: iPad : ook voor field workers

iOS 17: welke iPhones komen in aanmerking voor een update?

De functies van iOS 17 zijn nog niet helemaal duidelijk. We gokken op een link met de mixed reality-headset, een aantal visuele innovaties en een aantal cosmetische veranderingen. Maar zal je iPhone compatibel zijn? "We hebben geen officiële informatie, maar we horen wel wat nieuwtjes in de wandelgangen. Denk er ook aan dat iOS 16 het einde van de iPhone 7-generatie aankondigde, met de beroemde zesjarige cyclus. Logischerwijs zou dit betekenen dat iOS 16 de laatste update is voor de iPhone 8 en iPhone X," legt Joeri Bastiaens uit.

Op zoek naar meer informatie of wil je investeren in Apple-devices voor je zaak? Ontdek wat Apple voor jouw bedrijf kan betekenen en vraag Mobitel om je Apple-devices op maat van je organisatie te implementeren.

Neem contact op