iPad : ook voor field workers

05 May 2022 Apple 3 min
iPad : ook voor field workers
Photo by Mika Baumeister on Unsplash

iPads zijn voor mobiele werknemers een eenvoudige en duurzame oplossing om veldwerk efficiënt uit te voeren. Hierom zijn ze een meerwaarde voor je business. 

iPad : ook voor field workers

Een iPad wordt nog steeds beschouwd als een optioneel accessoire tussen je computer en je smartphone - maar niets is minder waar: iPads zijn ondertussen zo veelzijdig dat je er echt alle kanten mee op kan. Voor mobiele werknemers (field workers) zijn ze al jaren een eenvoudige en duurzame oplossing om taken efficiënt uit te voeren.  Lees er meer over in dit artikel.

iPads voor mobiele werknemers

Mobiele werknemers moeten van overal kunnen werken. iPads zijn een uitstekende tool om dat zo efficiënt mogelijk te doen. Dankzij hun grote schermen, snelle processors en breed scala aan field-service-applicaties, voorzien ze veldwerkers van tal van voordelen en mogelijkheden:

Mobiele field service app’s

Mobiele werknemers hebben dankzij een iPad toegang tot miljoenen field-service-applicaties uit de online appstore maar ook tot op maat gemaakte business apps van het bedrijf zelf. Denk bijvoorbeeld aan handige app’s die werkopdrachten automatiseren, uitgebreide mogelijkheden bieden voor gegevensverzameling of die de planning en inzet van field werkers verbeteren. De mogelijkheden om nog productiever en efficiënter te werken zijn vrijwel onbeperkt.

Toegang tot specifieke data op het terrein

Naast miljoenen field-service-app’s, hebben mobiele werknemers met een iPad ook een schat aan waardevolle en actuele informatie op zak. Ze kunnen namelijk om het even waar en wanneer belangrijke informatie raadplegen en die zelfs in realtime aanpassen. Accountmanagers bij een bank kunnen bijvoorbeeld met gemak financiële gegevens bekijken, adviesdiensten raadplegen en opties voor leningen berekenen. Medisch personeel kan iPads inzetten om snel contact te maken met cliënten, diagnoses te stellen en patiëntendossiers raadplegen vanop afstand. Voor iedere werknemer die ter plaatse moet gaan, bestaan er iPadtoepassingen die zijn diensten gemakkelijker maken.

Administratie automatiseren

Mobiele werknemers die vaak formulieren en spreadsheets gebruiken om bijvoorbeeld inspecties en keuringen uit te voeren, hoeven die dankzij een iPad niet langer manueel te verwerken. Een digitaal verslag of formulier opstellen verloopt niet alleen sneller, maar is bovendien ook duurzamer, transparanter én minder foutgevoelig. Gegevens verzamelen verloopt namelijk veel efficiënter en nauwkeuriger. 

Toegang tot locatie

iPads zijn uitgerust met ingebouwde GPS-technologie. Daardoor kunnen mobiele werknemers eenvoudiger hun planning bepalen, want opzoeken hoe ver ze verwijderd zijn van hun volgende afspraak gaat sneller dan ooit. Maar het grootste voordeel is weggelegd voor de dispatchers: zij kunnen de locatie en status van hun field medewerkers vlotter traceren en krijgen zo een beter zicht op hoe ze de planning moeten indelen.

Mobile Device Management (MDM)

Maak je als mobiele werknemer gebruik van bedrijfssoftware op afstand, dan is dat natuurlijk niet volledig zonder risico. Zonder regelmatige beveiligingsupdates is er altijd kans op hacking, datalekken en inbreuken, met vertragingen, hogere kosten en wie weet wel onherstelbare reputatieschade als gevolg.

Net als alle devices van Apple, is ook de iPad voorzien van gebruiksvriendelijke beveiligingsmaatregelen. Dankzij de ingebouwde ondersteuning voor MDM-oplossingen van derden, kan je als bedrijf de toestellen van je mobiele werknemers beveiligen, bewaken en beheren met interne IT-ondersteuning. Dat is handig om bijvoorbeeld de apparaten op afstand in te stellen, software te distribueren of zelfs toestellen tijdelijk uit dienst te stellen wanneer werknemers ze ergens zijn verloren of vergeten.

iPad als desktop

Hoewel de fysieke vorm grotendeels werd behouden, is de iPad de afgelopen jaren toch sterk geëvolueerd. Zo is de software tegenwoordig krachtig genoeg om de iPad gewoon in te zetten als laptop. Bovendien kan je hem dankzij al zijn features en verschillende accessoires, zoals toetsenborden, adapters en zelfs creditcardlezers, gebruiken voor verschillende toepassingen. Gebruik de camera bijvoorbeeld als documentenscanner of om gedetailleerde foto's te maken voor inspectie- of veiligheidsrapporten. Klantgegevens vastleggen of snel even de collega’s raadplegen via videocall? Draai de iPad dan gewoon in landschapsmodus, bevestig een extern toetsenbord en klaar! 

Let op: Heeft de achterkant van je iPad drie kleine puntjes? Die geven aan dat de tablet over de ‘Smart Connector’-technologie beschikt en daardoor compatibel is met alle Apple-accessoires.

Groot scherm en lange batterijduur

Een videogesprek houden op een laptop slorpt heel wat energie op: een gesprek van een half uur kost al snel 25 procent van je laptopbatterij. Bovendien is een desktop niet het beste alternatief: beveiligingsonderzoekers hebben ontdekt dat videochatten op een desktop voor grote beveiligingslekken kan zorgen. Bij mobiele apparaten, zoals de iPad, is die kans aanzienlijk kleiner. Dat komt omdat mobiele apps in een kleinere omgeving werken met beperkte toegang tot je gegevens. 

Dat is nog niet alles: de iPad heeft niet alleen een veel langere batterijduur, maar in vergelijking met een smartphone ook een veel groter scherm. Het scherm van de nieuwste generatie iPads 10.2 is maar liefst 25 bij 17 cm breed, oftewel 9,8 x 6,8 inch. 

Ben je op zoek naar een compactere oplossing? Kies dan voor het kleine broertje van de iPad: de iPad mini. Die heeft een 7,9-inch multi-touch display, in tegenstelling tot de 9,8-inch displays van de grotere modellen. De iPad mini biedt je heel wat gebruiksgemak voor toepassingen die meer schermruimte en rekenkracht vergen dan een smartphone je bijvoorbeeld kan bieden.

Apple als vertrouwd merk

Ten slotte ben je dankzij de vertrouwde reputatie van Apple zeker dat je een apparaat van hoge kwaliteit aankoopt en betrouwbare diensten en ondersteuning krijgt. Bovendien zijn Appleproducten een minder voor de hand liggend doelwit voor malware (malicious software), wat de veiligheid in je bedrijf alleen maar ten goede komt.

Mobitel is Apple Authorized Reseller

De hardware, software, devices en diensten van Apple geven je medewerkers alle middelen in handen om waar dan ook hun werk te doen. Als Apple Authorized Reseller staan wij garant voor het aanbieden van een totaaloplossing over het implementeren van Appleproducten in je organisatie. Ben je nog op zoek naar meer informatie of wil je investeren in Appledevices voor je business? Dan zijn wij de uitgelezen partner.

Meer weten? Contacteer ons

Lees ook:

Zo gaat Apple om met jouw privacy
Hello 5G! De iPhone 13 & de nieuwe iPad mini voor uw business