Hé Siri, verslag van de keynote in 2 minuten aub

13 september 2024 Apple 2 min
Hé Siri, verslag van de keynote in 2 minuten aub
Foto : Apple Newsroom

Kunnen we echt nog nieuwe functies aankondigen in zo'n geavanceerd mobiel gamma? Ja, zoals de keynote van Apple het bewijst. En voor jouw bedrijf? Een nieuwe reeks product- en technologische innovaties die je in je mobiele vloot kunt integreren. De twee sterren: de iPhone 16-serie en Siri met AI. Mobitel zet het allemaal voor u op een rijtje...

iPhone 16 Series : innovatie x 4

Bij de presentatie van de nieuwe generatie iPhone-modellen was de iPhone 16-serie “het paradepaardje” tijdens de keynote van 2024. 
En zoals de meeste analisten al hadden voorspeld, zijn er 4 verschillende toestellen in deze nieuwe familie: de iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro en 16 Pro Max.
 
Lees ook : Maak van jouw virtueel kantoor een realiteit

Alles draait om... de binnenkant

Vind je dat de nieuwe modellen lijken op de modellen van vorig jaar ? Aan de buitenkant misschien. Laat je verrassen door de geoptimaliseerde schermformaten en nog meer precisie in de camera's en de lenzen. Er is ook de nieuwe 'capture'-knop als je heimwee hebt naar de oude Kodaks.
 
Maar de echte nieuwigheden zitten aan de binnenkant. De iPhone 16 is de eerste iPhone met  'generative artificial intelligence'. Of beter gezegd 'Apple Intelligence', het zelf ontwikkelde AI-model.

GenAI in je broekzak

In de komende weken kunnen iPhone 16-gebruikers functies vinden die helpen bij het schrijven, het bewerken van afbeeldingen en automatisch vertalen. En Siri? Hij (of zij, zoals je wilt) is nog relevanter.
 
Siri is nu in staat om items die zijn opgeslagen op de iPhone op een transversale manier te mobiliseren met je andere applicaties. Een kleine side note, Apple lanceert zijn model mogelijks niet voor 2025 in Europa, vanwege onzekerheden omtrent de nieuwe Europese wetgeving.

Lees ook: BYOD of CYOD: één letter maakt een wereld van verschil

  • Writing Tools kunnen je tekst proeflezen en verschillende versies herschrijven tot de toon en formulering precies goed zijn, en geselecteerde tekst samenvatten met een tik. Ze zijn bijna overal beschikbaar waar je schrijft, inclusief apps van derden.
  • Je hoeft alleen maar op te nemen in de app Notities om geluidsopnames en transcripties vast te leggen. Apple Intelligence genereert samenvattingen van je transcripties, zodat je de belangrijkste informatie in één oogopslag kunt zien.

  • Prioriteitsberichten in Mail plaatsen tijdsgevoelige berichten boven aan je inbox, zoals een uitnodiging die vandaag een deadline heeft of een check-in herinnering voor je vlucht vanmiddag.

Lees ook : Werknemersproductiviteit verhogen : tips voor CTO's en CIO's

Andere producten voor jouw business

De iPhone is de ster. Maar het ecosysteem is veel breder als het gaat om Apple in Business. De Apple Watch V10 is er met een functie om slaapapneu te meten (cruciaal voor een productieve werkdag). De AirPods 4 zijn een update met actieve noice cancelling en ondersteuning voor audio spatial (je medewerkers zullen het geweldig vinden!).
 
Wel, dat is niet slecht voor het optimaliseren van jouw vloot, toch?

Zin om alle troeven van Apple voor jouw bedrijf te ontdekken? Mobitel is jouw zakelijke telecomexpert voor Apple-toestellen. Laat ons de behoeften van jouw bedrijf weten en we stellen een aangepaste oplossing voor.

Neem contact op