Van titanium tot twee keer tikken: wat je moet onthouden van de Apple-keynote

19 September 2023 Apple 2 min
Van titanium tot twee keer tikken: wat je moet onthouden van de Apple-keynote

De meest recente keynote van Apple bevat een explosieve cocktail van nieuwe functies voor iPhone 15 en 15 Plus, met een vleugje titanium en een snufje super megazoom. Maar dat is nog niet alles! Dubbeltikken voor de Apple Watch. Are you ready for this?

1. Titanium voor topmodellen. Apple heeft veel aandacht besteed aan de nieuwe titanium behuizing van de Pro- en Pro Max-modellen. Deze behuizing is niet alleen duurzamer, maar ook lichter. De iPhone 14 Pro en Pro Max zijn respectievelijk 206 en 240 gram, maar met de nieuwe modellen worden deze gewichten teruggebracht tot 187 en 221 gram.

Een andere opmerkelijke innovatie in het ontwerp van deze premium-modellen is de vervanging van de schakelaar aan de zijkant van de telefoon door een aanpasbare sneltoets met haptische feedback.

2. De iPhone 15 en 15 Plus doen denken aan de 14 Pro en Pro Max van vorig jaar. De nieuwe modellen zijn uitgerust met het bekende Dynamic Island en de krachtige A16 Bionic-chip. Daarnaast beschikken ze over een opvallend helder scherm dat vooral handig is in zonnige omstandigheden.

Wat betreft fotografie is er een opmerkelijke upgrade: foto's worden standaard in een zeer hoge resolutie van 24 megapixels vastgelegd, voornamelijk dankzij de imponerende hoofdsensor van 48 megapixels.

Lees ook: Professioneel fotograferen met je smartphone: vijf tips

3. Super megazoom. Voor de Pro- en Pro Max-modellen heeft Apple nog steeds drie fotosensoren in petto, waaronder een module van 12 megapixels met een equivalente brandpuntsafstand van 120 mm. Dit zorgt voor een opvallende 5x-zoom, wat op papier bijzonder indrukwekkend oogt.

4. USB-C voor iedereen. Het was al langer bekend, aangezien Apple simpelweg de Europese richtlijnen moet volgen, maar nu is het officieel: het einde van de Lightning-aansluiting bij Apple. De smartphones, tablets, horloges en koptelefoons van Apple maken de overstap naar de universele USB-C, en dit is een weloverwogen stap.

Belangrijk op te merken is dat de Pro- en Pro Max-modellen profiteren van de USB 3-standaard, in tegenstelling tot de basisversies, waardoor de overdrachtssnelheid van documenten op papier dus 20 keer langzamer zal zijn.

Lees ook: Kies de juiste 'tech'-tactiek voor jouw bedrijf

5. Een nieuw horloge voor de Apple Watch. Er zijn enkele subtiele verbeteringen toegevoegd om de connected watches van Apple te versterken, waaronder een nieuwe S9-chip die 30% meer vermogen belooft, een verbeterde locatorchip en een OLED-scherm dat nog helderder is dan voorheen. Maar bovenal introduceert Apple een nieuw bedieningsgebaar voor de Apple Watch, namelijk de ‘dubbele tik’, die een reeks handige snelkoppelingen activeert.

Op zoek naar meer informatie of wil je investeren in Apple-devices voor je zaak? Ontdek wat Apple voor jouw bedrijf kan betekenen en vraag Mobitel om je Apple-devices op maat van je organisatie te implementeren.

Neem contact op