Kies de juiste 'tech'-tactiek voor jouw bedrijf

22 May 2023 Tech 3 min
Kies de juiste 'tech'-tactiek voor jouw bedrijf
Photo by Brooke Cagle on Unsplash

Samsung en Apple zijn twee merken in de voorhoede van de technologiemarkt. De kans is dus groot dat je ze overweegt voor je onderneming. Twijfel je welk merk het best bij je bedrijf zou passen? Ga je voor de innovatieve technologie van Samsung of spreken de strakke producten van Apple je meer aan? Lees mee.

Samsung en Apple: een vergelijking van de twee merken

Samsung of Apple, is dat appelen met peren vergelijken? Nee, dat is het zeker niet. Er zijn namelijk heel wat overeenkomsten: beide merken staan bekend om hun robuuste oplossingen die zijn afgestemd op zakelijke behoeften en samenwerking bevorderen.

Het besturingssysteem speelt uiteraard een grote rol bij je keuze. Samsung-apparaten maken gebruik van Windows of Android, terwijl Apple zijn eigen besturingssysteem heeft: iOS. Welke van deze twee je verkiest, is uiteraard persoonlijke voorkeur. Sommigen hechten meer belang aan de grote aanpasbaarheid van Android, terwijl anderen iOS intuïtiever vinden. Elk van de twee merken heeft ook een groot aantal apps en tools.

Lees ook: Meer efficiëntie en productiviteit voor field medewerkers

Samsung: veelzijdigheid voor elk budget

Een van de grootste troeven die Samsung kan uitspelen, is ongetwijfeld het enorme productaanbod. Samsung-devices zijn beschikbaar in alle vormen en maten, dus er is zeker een toestel dat aan alle behoeften voldoet. Dankzij het besturingssysteem zijn de mogelijkheden voor uitbreiding zijn bijzonder ruim. Extra geheugen of externe opslag nodig? Zolang de hardware of software compatibel is met het besturingssysteem, kun je deze gebruiken met je Samsung-device.

Lees ook: Waarom Samsung voor je bedrijf?

Apple: design en integratie

Apple is de oogappel van bedrijven die design, compatibiliteit en integratie hoog in het vaandel dragen. Hun desktops, laptops, tablets en smartphones sluiten naadloos bij elkaar aan, en dat allemaal in een aantrekkelijke verpakking.

Deze compatibiliteit is zeer handig voor bedrijven die hun volledige bedrijf willen uitrusten met Apple-devices: je hebt in dat geval geen extra software nodig om alle apparaten met elkaar te laten communiceren. 

Wanneer kies je best voor Samsung?

Hieronder zetten we verschillende kenmerken van Samsung in de kijker. Is het antwoord op deze vier vragen een volmondige ‘ja’? Dan is Samsung zeker een goede keuze voor jouw bedrijf.

1. Is je budget een belangrijke factor bij je beslissing?

Bij het aanschaffen van apparaten voor je bedrijf kunnen de kosten hoog oplopen. Dankzij het ruime assortiment van Samsung heb je de keuze uit apparaten in verschillende prijsklassen. Zo kun je de kosten voor je bedrijf enigszins drukken, zonder in te boeten op kwaliteit. 

2. Wil je uit veel apparaten kunnen kiezen?

Zoals we eerder al vermeldden, heeft Samsung een groot portfolio aan producten. Dit geeft je niet alleen flexibiliteit, het is ook een groot voordeel als je tegemoet wilt komen aan de wensen van je medewerkers. Wat je ook zoekt in een device, je kunt er zeker van zijn dat Samsung wel een smartphone, tablet of laptop heeft die perfect aansluit bij je verwachtingen.

Lees ook: Vlaamse Milieumaatschappij: “Vlekkeloze omzetting smartphonevloot”

3. Is beveiliging van groot belang bij je keuze?

Samsung geeft aan een ‘zero tolerance’-aanpak te handhaven op het gebied van beveiliging, en dat is een belangrijke voorwaarde voor veel bedrijven. Met Samsung Knox, een platform voor het beheren en configureren van apparaten, behoud je op elk moment het overzicht, op vlak van zowel hardware als software.

4. Gebruik je ook Windows- of Android-apparaten van andere merken?

Omdat Apple een relatief ‘gesloten’ ecosysteem heeft, is het een uitdaging voor bedrijven om toestellen van verschillende merken te combineren. Met Samsung is dat een pak eenvoudiger. Ook externe apparatuur kan hierbij een rol spelen: is het bijvoorbeeld nodig om adapters aan te kopen?

Tip 1: Mobitel heeft een webshop ontwikkeld om in te spelen op de trend van Choose Your Own Device (CYOD)

Tip 2: Ga een stap verder met Kmo’s in de cloud: VoIP, flexibiliteit en een lager prijskaartje

Conclusie: Samsung heeft bedrijven heel wat te bieden

Als het budget en de veelzijdigheid van de producten een belangrijke rol spelen bij je keuze tussen Samsung en Apple, dan heeft Samsung talloze redenen om je over de streep te trekken. Van het uitgebreide productaanbod tot het geavanceerde Knox-beveiligingsplatform: dit merk heeft heel wat te bieden. Overtuigd? Neem contact op met Mobitel: we ondersteunen we jouw bedrijf graag met de juiste oplossingen.

Meer weten?

Laten we samen de beste keuze maken