Werknemersproductiviteit verhogen : tips voor CTO's en CIO's

13 May 2024 Solutions 3 min
Werknemersproductiviteit verhogen : tips voor CTO's en CIO's
Photo by NSYS Group on Unsplash

Smartphones en mobiele toestellen liggen aan de basis van de productiviteit en samenwerking binnen jouw onderneming. Als CTO en CIO ben je op zoek naar de aanbevolen werkwijzen voor het beheer van deze mobiele apparaten. Wie wil er nu geen uitrol met managed services, gegevensbeveiliging en operationele efficiëntie garanderen? Mobitel begeleidt je bij dit proces.

Mobile fleet management en gegevensbeveiliging

Beveiliging is ongetwijfeld de meest prangende uitdaging. Volgens een onderzoek van Verizon heeft 47% van de bedrijven al incidenten met een mobiel apparaat gehad. Jouw mobiele toestellen beheren via Mobile Device Management (MDM) helpt om deze gevoelige gegevens te beveiligen. Dit is erg belangrijk in het kader van wettelijke vereisten zoals de AVG.

Productiviteit & mobiliteit

Uit een onderzoek van Frost & Sullivan blijkt dat bedrijven met een goed gedefinieerde mobiele strategie de productiviteit van hun werknemers met 34% kunnen verhogen. Dat is echter nog niet alles, want het beheer van mobiele toestellen staat gelijk aan flexibiliteit, voor jou en voor jouw werknemers. De nodige tools en gegevens moeten daarom altijd beschikbaar (en veilig) zijn.

Een beleid voor jouw mobiele toestellen opstellen

Vraag jouw juridische afdeling om een duidelijk beleid voor het beheer van mobiele toestellen op te stellen indien dit nog niet werd gedaan. Dit is immers de basis van elke MDM-strategie. Zet het dus zeker op je to-do lijst!

  • Verantwoordelijkheden van gebruikers en het bedrijf
  • Veiligheidsprotocollen en -procedures in geval van een probleem
  • Verduidelijking van de gedekte apparaten in CYOD- of BYOD-modus

Oké, maar hoe kies je de juiste technologieën en MDM-tool?

Wanneer je een MDM-oplossing moet selecteren, raden wij je aan om verschillende criteria in overweging te nemen:

  • Veiligheid: Gegevensversleuteling, sterke verificatie en vergrendelingsmogelijkheden op afstand.
  • Gemak wat betreft beheer: Intuïtieve gebruikersinterface en gecentraliseerde beheertools.
  • Compatibiliteit: Ondersteuning voor verschillende besturingssystemen en types van toestellen.
  • Schaalbaarheid: De mogelijkheid om met het bedrijf mee te groeien.

E-Desk is een portaal dat door Mobitel werd ontwikkeld om het beheer van de vloot van gsm-toestellen en simkaarten van de klant te vergemakkelijken. Wil je ook graag meer weten?

Lees ook: Migratie naar de cloud: (overlevings)gids voor kmo's

Zo, je hebt jouw oplossing gekozen

De initiële implementatie moet goed worden gepland om onderbrekingen tot een minimum te beperken. Het programma omvat het configureren van de apparaten, het installeren van de benodigde toepassingen en het instellen van beveiligingsprotocollen.

Vergeet niet om jouw personeel op te leiden. Zo begrijpen ze het beleid en weten ze tot welk type ondersteuning ze toegang hebben. Bij Mobitel richten we ons ook op efficiënte technische ondersteuning om eventuele problemen snel op te lossen en de productiviteit te handhaven. Onze ondersteuning is gemakkelijk toegankelijk en deskundig.

Monitoring & onderhoud

Jouw toestellen beheren is één ding, maar je hebt waarschijnlijk ook KPI's. Definieer ze om de effectiviteit van het beheer van mobiele apparaten te beoordelen. Denk hierbij aan het monitoren van de flexibiliteit van apparaten, het aantal beveiligingsincidenten en de tevredenheid van de gebruikers.

Lees ook: Maak van jouw virtueel kantoor een realiteit

Regelmatige updates

Toestellen en software moeten up-to-date worden gehouden om de gebruikerservaring te garanderen en om tegen kwetsbaarheden te beschermen. MDM-oplossingen maken het eenvoudiger om beveiligingsupdates en patches te beheren. Ook hier zorgt de E-Desk-oplossing van Mobitel voor telecombeheer zonder zorgen.

Wat moet je onthouden voor het beheer van jouw mobiele toestellen?

Het beheren van alle technologie is een complexe, maar essentiële taak voor CTO's en CIO's. Deze aanbevolen werkwijzen kunnen bedrijven helpen om de beveiliging te verbeteren, de regelgeving na te leven en de productiviteit te verhogen. Investeren in een solide MDM-strategie is niet alleen een goede gewoonte, het is ook echt noodzakelijk. Neem ontact met ons op voor meer informatie en een persoonlijk adviesgesprek en ontdek E-Desk.

Neem contact op