MacBook-snelkoppelingen om te delen met je medewerkers

11 juli 2024 Apple 2 min
MacBook-snelkoppelingen om te delen met je medewerkers
Photo by Alex Vámos on Unsplash

Heeft jouw bedrijf een Apple vloot geïntegreerd? Zeer goede keuze ! Wat dacht je ervan om je werknemers een vleugje toegevoegde waarde te geven door hun Macs nog beter te gebruiken? Seconden kunnen immers minuten worden... en iedereen wordt efficiënter dankzij sneltoetsen. Ontdek 10 sneltoetsen voor Mac en iPad (met toetsenbord). Aan de slag!

Commando + spatie
Deze snelkoppeling roept Spotlight op. Een van de beste tools die we hebben op macOS en iPadOS. Met Spotlight kun je naar alles op je apparaat zoeken, zowel in programma's als op de web.

Commando + Tab
Dan start je de Switcher-app. Een soort controlebalk voor al je openstaande apps. Deze verschijnt in het midden van het scherm. Door op tab te drukken, werk je in multitaskingmodus. 

Lees ook : De iPad Pro 2024: de perfecte keuze voor jouw team

Commando ⇧ 3 of 4 of 5
Een volledige schermopname, een specifiek stuk of een video-opname? Het is gemakkelijk met de Command Shift sneltoetsen.

Commando + T
Een nieuw tabblad in je browser openen? Je hebt geen muis nodig. Command T en klaar.

Toets rechtsboven (nieuwe Mac)
Security first. Het is belangrijk om je Mac of iPad te vergrendelen. Druk gewoon op de toets rechtsboven op je toetsenbord.

Lees ook : 10+ tips om je B2B-video's te maken met een smartphone

Cursor + spatiebalk
Heb je een map vol bestanden die je moet ontdekken? Dankzij de functie ‘Quick look’ hoef je alleen maar je cursor op het bestand te plaatsen en op de spatiebalk te drukken. Op iPad en Mac. Bonus op de Mac: je kunt meerdere bestanden selecteren voor meerdere blikken en met de pijltjestoetsen door de bestanden bewegen. 

fn-toets
Eén toets om emoji's op te roepen. Dezelfde snelfunctie op eerdere Mac-versies: Control + Commando + spatie.

Commando + Option + D
Met deze snelkoppeling kun je het Dock weergeven of verbergen, zodat je meer schermruimte hebt wanneer dat nodig is. Dit is vooral handig wanneer je in toepassingen werkt die baat hebben bij een groter weergave gebied of wanneer je afleiding op het scherm wilt verminderen.

Lees ook : Waar vind ik een stopcontact ?: met deze tips gaat je batterij langer mee

Command + Q
Je kunt deze sneltoets gebruiken om een programma onmiddellijk af te sluiten. Onthoud dat deze sneltoets op de Mac niet alleen programma's minimaliseert, maar ze ook volledig afsluit.

Commando + Control + Q
Als je even weg wilt van je bureau op kantoor of thuis en je wilt niet dat iemand rondneust op je Mac-apparaat, gebruik dan deze snelkoppeling om je scherm onmiddellijk te vergrendelen. Dit is veel sneller dan via de menubalk naar een vergrendelscherm te gaan.

Zin om alle troeven van Apple voor jouw bedrijf te ontdekken? Mobitel is jouw zakelijke telecomexpert voor Apple-toestellen. Laat ons de behoeften van jouw bedrijf weten en we stellen een aangepaste oplossing voor.

Neem contact op