Mobile fleet management: zo eenvoudig is het

22 March 2024 Solutions 4 min
Mobile fleet management: zo eenvoudig is het

Of je nu een kmo of een grote onderneming bent, het beheren van de vloot van mobiele apparaten is essentieel geworden. Smartphones, tablets, laptops... als IT- of HR-manager zijn je gebruikers in toenemende mate afhankelijk van mobiele apparaten voor hun dagelijkse werkzaamheden. Je vloot brengt unieke uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging, kosten en maintenance. Hoe kies je de juiste oplossing? Wij leggen het uit.

Gegevensbeveiliging

Doet het ‘groeiende aantal devices’ dat verbonden is met het netwerk van je bedrijf een belletje rinkelen? Een van de grootste uitdagingen bij het beheer van mobiele telefoons is de beveiliging van gegevens. En of het nu Samsung of Apple is, beide ecosystemen hebben hun eigen benadering van beveiliging.

Zo mag je zeggen dat Apple aanzienlijke inspanningen levert om je gegevens te beveiligen en hun producten te voorzien van de beste gegevensbescherming in de branche. Over het algemeen zijn er ook minder virussen in omloop voor MacBooks en andere apparaten.

Lees ook : Zo gaat Apple om met jouw privacy

Bij Samsung heb je Knox. Deze oplossing wordt ingebouwd in mobiele Samsung-apparaten tijdens de productiefase. Met Samsung Knox kun je de bedrijfsgegevens op de mobiele Samsung-apparaten van je werknemers beter beheren en beschermen, en je MDM-systeem naadloos integreren.

Lees ook : Een veilige werkomgeving met de Samsung Knox

Kostenbeheer

Wie heeft goed kostenbeheer, of zelfs kostenverlaging, niet als jaarlijkse KPI? Ja, dit is een andere grote uitdaging bij het beheren van je mobiele vloot. Je focus ligt op het vinden van een balans tussen enerzijds medewerkers voorzien van de middelen die ze nodig hebben om productief te zijn en anderzijds de kosten drukken.

Onderhoud en Support

Technologie en IT betekenen ook maintenance en support. Je mobiele apparaten kunnen dus een logistieke uitdaging vormen voor je bedrijf. Vooral als je vloot uitbreidt. Het is essentieel om een tool te kiezen die je proces voor het beheren van herstellingen, vervangingen en software-updates optimaliseert. Het resultaat: je minimaliseert operationele onderbrekingen.

Tools voor het beheer van je mobiele vloot

Gelukkig bestaan er tools om je mobiele (telefonie)vloot effectief te beheren. Wat dacht je van een webportaal als dashboard... Zoals Mobile Fleet Management (MFM), het programma ontwikkeld door Mobitel om het beheer van je vloot van mobiele apparaten en simkaarten te vergemakkelijken. Klinkt goed, nietwaar?

Via een webportaal kun je je volledige vloot van mobiele apparaten en eindgebruikers beheren. Je kunt ook aanpassingen uitvoeren: simkaarten omwisselen, databundels activeren, medewerkers toevoegen of verwijderen, enzovoort. En uiteraard, één eindgebruiker kan meerdere producten hebben, zoals smartphones, tablets, en meerdere simkaarten.

Dankzij deze webtool beschik je altijd over een nauwkeurig overzicht van jouw mobiele gebruikers. Je bespaart tijd bespaart bij je telecomadministratie. Bovendien verlopen alle aanvragen vlekkeloos en kun je deze opvolgen via een ticketingsysteem. Mag het een beetje meer zijn ?

Lees ook : BYOD of CYOD: één letter maakt een wereld van verschil

Traffic & cost analysis

Beheer is prima, maar je wilt natuurlijk ook een dosis controle en regelmatige rapportage. We hebben het hier over het monitoren van de prestaties van de vloot en het genereren van gedetailleerde rapporten over gebruik en uitgaven. Het Mobitel telecom expense platform analyseert je mobiele telecomfactuur voor jou als telecomverantwoordelijke of voor de eindgebruikers. Je identificeert potentiële problemen en neemt snel corrigerende maatregelen.

Een gezonde vloot begint met consolidatie

Om het meeste uit hun fleet management tool te halen, consolideren de meeste bedrijven hun mobiele apparaten bij één partner. Aankoop, connectiviteit en support allemaal onder één dak. Bij Mobitel zorgen we voor een vlotte migratie van je telecomvloot van jouw huidige operator naar Proximus. Alles via onze eigen planning en portering softwareplatformen.

Ons ervaren Techsupportteam onder leiding van een projectmanager neemt alle workload van je over en zorgt voor een perfecte uitvoering van het project. Ook voor de uitrol van vloten aan nieuwe toestellen kun je beroep doen op Mobitel

Use case: Aertssen: “Mobitel betekent voor mij ontzorging rond mobiele telefonie”

Aertssen is een sterk groeiend bedrijf. Het aantal smartphones en Proximus-abonnementen stijgt mee met een gestaag groeiende pool van werknemers. De organisatie werkt ook aan haar digitale overgang. Elke werknemer in elke functie is nu uitgerust met een smartphone. Ontdek wat Mobitel verwezenlijkt voor Aertssen.

Fleet management: here we go?

Effectief beheer van de mobiele telefoonvloot is essentieel voor je bedrijf. Door de juiste tools te gebruiken en de juiste oplossingen te implementeren, kun je kosten besparen, de beveiliging verbeteren en de productiviteit van je werknemers verhogen. Door te kiezen voor het innovatieve systeem van Mobitel kun je de voordelen van je investering in mobiele technologie maximaliseren. Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken.

Ik wil het beheer van mijn mobiele apparaten optimaliseren