Stroomlijn je fleetmanagement met digitale tools

21 April 2023 Samsung 3 min
Stroomlijn je fleetmanagement met digitale tools
Photo by Art Markiv on Unsplash

Je fleetmanagement digitaliseren? Met de Samsung Knox Suite van Samsung is het eenvoudiger dan je denkt. In dit blogartikel nemen we de voordelen van de Samsung Knox Suite onder de loep en ontdek je hoe je deze oplossing samen met Galaxy Tablets in je eigen bedrijfsprocessen kunt integreren voor een efficiënter fleetmanagement.

De Samsung Knox Suite: wat houdt het precies in?

De Samsung Knox Suite bundelt verschillende Knox-tools in één platform. Deze omvatten onder andere tools voor remote beheer en monitoring, productiviteitsinzichten en remote security. Dat maakt je devicebeheer niet alleen eenvoudiger, maar werkt ook tijdsbesparend. Zo kan je IT-team zich richten op hun belangrijkste taken, zonder tijd te verliezen aan routinetaken die je bedrijf niets opbrengen.

Meer dan een buzzword

Met de Samsung Knox Suite is digitale transformatie meer dan een buzzword. De grootste voordelen van het alomvattende aanbod zijn ongetwijfeld de grote flexibiliteit en veelzijdigheid. Of je nu voor elk device dezelfde instellingen wilt of de devices wilt personaliseren, de suite maakt het allemaal mogelijk.

Alle data in een oogopslag

In het overzichtelijke dashboard, dat volgens jouw voorkeuren kan worden gepersonaliseerd, vindt je IT-team in een oogopslag de nodige informatie over alle devices. Bovendien kun je rekenen op geavanceerde security: je hoeft je dus op geen enkel moment zorgen te maken over onbevoegde toegang, virussen en andere online bedreigingen. De gegevens op je devices zijn altijd veilig.

Samsung Knox Suite en Galaxy Tablets: the perfect match

In het geval van de Samsung Knox Suite en Galaxy Tablets is 1 plus 1 meer dan 2. Ze werken namelijk zó goed samen dat ze de ideale oplossing zijn om het meeste te halen uit je fleetmanagement. Omdat zowel de Knox Suite als de Galaxy Tablets door Samsung zijn ontwikkeld, gaan ze hand in hand. Zo transformeer je de tablets in een handomdraai in de perfecte tools voor je organisatie. Stel de tablets in bulk in, installeer de gewenste apps en geef gebruikers de nodige toegangsrechten. Zo eenvoudig is het.

Waarom kiezen voor Samsung Knox Suite en Galaxy Tablets voor je fleetmanagement?

De Samsung Knox Suite is niet alleen de oplossing bij uitstek voor logistieke bedrijven, maar voor elke organisatie die met fleetmanagement te maken krijgt: denk bijvoorbeeld maar aan bedrijfswagens. Of je fleet nu uit enkele tientallen, honderden of zelfs duizenden voertuigen bestaat, iedereen loopt tegen specifieke uitdagingen aan.

De combinatie van de Samsung Knox Suite en Galaxy Tablets biedt een antwoord op deze uitdagingen voor fleetmanagers, IT-admins en HR-teams. Hoezo? De meest praktische manier is om aan elk voertuig in je fleet een Galaxy Tablet toe te wijzen en in het voertuig te leggen. Deze tablet gaat overal mee en verzamelt zo belangrijke inzichten over je fleet.

Usecases voor het digitaliseren van je fleetmanagement

In de eerste plaats is er natuurlijk het tijdrovende beheer van je fleet. Met Samsung Knox Suite maak je je fleetmanagement meteen heel wat efficiënter. Omdat je IT-team alle devices in één platform kan instellen en updaten, is dit een naadloos proces: zonder zorgen en zonder frustraties. Er is geen tussenkomst nodig van de gebruiker. 

Door Galaxy Tablets te voorzien voor je team, geef je ze bovendien de middelen om actief mee te werken aan je fleetmanagement. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een app te installeren waarmee de gebruiker een probleem met een voertuig kan aangeven. Je fleetmanager ontvangt vervolgens een melding en kan meteen in actie schieten. Zo kan het probleem niet alleen sneller worden opgelost, maar vermijd je ook dat een voertuig langere tijd niet beschikbaar is omdat een probleem niet snel genoeg werd aangepakt.

Beveiliging van de Galaxy Tablets met Samsung Knox Suite

Dankzij de uitstekende security van de Samsung Knox Suite ben je er zeker van dat derden geen toegang hebben tot de data op de tablets. Als er een tablet verloren raakt of wordt gestolen, kan het IT-team de tablet onmiddellijk op afstand vergrendelen voor extra security. 

Omdat patches en software-updates op hetzelfde moment kunnen worden uitgevoerd op alle devices in je organisatie, blijven ze up-to-date en vermijd je dat hackers gebruik kunnen maken van kwetsbaarheden in een verouderd ondersteuningssysteem. Dat betekent natuurlijk ook dat firmware- en software-updates ook buiten de werkuren kunnen worden geïnstalleerd om de werking van je organisatie niet te storen. Je IT-team heeft daarnaast volledige controle over de apps die op de tablet zijn geïnstalleerd.

Mobitel: je officiële Samsung-partner

Wil je de innovatieve en veilige Samsung Knox Suite en Galaxy Tablets uitproberen voor je bedrijf? Dan kun je terecht bij Mobitel. Als officiële Samsung-partner realiseren wij een totaaloplossing voor het implementeren van Samsung-producten in je organisatie.

Meer weten? Contacteer ons

Lees ook:

De nieuwe Samsung Galaxy Xcover6 Pro: perfect match voor je business
Mobitel en CloudPoint bundelen krachten om digitalisering van bedrijven te stimuleren
Een veilige werkomgeving met de Samsung Knox