5 verwachte aankondigingen van Apple in 2022

26 January 2022 Apple 3 min
5 verwachte aankondigingen van Apple in 2022
Photo by Michał Kubalczyk on Unsplash

2021 was een druk jaar voor Apple, zowel op het gebied van privé als professioneel gebruik. Wat kunnen we nog verwachten in 2022? Zoals altijd geeft Apple heel weinig informatie vrij en bewaart men de verrassing tot op de Keynote. Wij hebben toch al 5 aankondigingen waar wij dit jaar reikhalzend naar uitkijken kunnen identificeren…

5 (langverwachte) aankondigingen van Apple dit jaar

Mac Mac Mac

Mac mini, Mac Pro, MacBook Air en iMac. De nieuwe eigen chips hebben ons al kunnen overtuigen en Apple is van plan de familie (opnieuw) uit te breiden tegen het einde van het jaar.

Na de 24" iMac zou Apple een 27" iMac moeten lanceren met (volgens sommige bronnen) een ProMotion-scherm. De kers op de taart is dat Apple nu werkt aan een extern beeldscherm. De Mac mini zal naar verwachting een chip van de volgende generatie hebben en de Mac Pro zal krachtiger zijn dan ooit.

Wat laptops betreft, komt Apple naar verluidt met een nieuwe MacBook Air met een ontwerp geïnspireerd op de nieuwste MacBook Pro. Zal deze ook te verkrijgen zijn in verschillende kleuren zoals de 24" iMac?

Lees ook : MacBook: praktische tips voor een betere levensduur

De iPhone 14 uiteraard

Zoals elk jaar sinds de iPhone 11 zal Apple naar verwachting aan het eind van het jaar vier nieuwe iPhones onthullen: de iPhone 14, 14 mini, 14 Pro en 14 Pro Max.

Deze nieuwe generatie zou een grote esthetische verandering betekenen, aangezien de iPhone 14 niet langer de beroemde inkeping zal hebben. Het gerucht doet de ronde dat er Face ID wordt geïntegreerd onder het scherm met een klein gaatje voor de optiek.

Verder zou het design vrij dicht bij dat van de iPhone 13 liggen, zou de fotografische kwaliteit nog worden verbeterd en zal een nieuwe chip het geheel van stroom voorzien. Geen revolutie dus, maar wie weet staan ons nog meer verrassingen te wachten.

Lees ook : Hello 5G! De iPhone 13 & de nieuwe iPad mini voor uw business

iPhone SE 3 5G

Vóór de iPhone 14 moet Apple de iPhone SE 3 voorstellen, een nieuwe versie van de meest betaalbare iPhone. Ook hier worden geen grote veranderingen verwacht, onder andere de toevoeging van een A15 Bionic-chip om het beestje wat meer kracht te geven. De iPhone SE 3 zou naar verluidt over 5G-connectiviteit beschikken.

Nieuwe iPad Pro

Sinds de integratie van de M1-chip kan de iPad Pro voor de meeste gebruikers gemakkelijk een laptop vervangen. Wat kan er dan nog worden verbeterd? Geruchten wijzen op enkele welgekomen aanpassingen aan de nieuwe iPad Pro, die naar verwachting in het voorjaar van 2022 zal worden aangekondigd. Het eerste goede nieuws is dat de mini-led-display niet langer voorbehouden zal zijn aan het 12,9-inch model, maar ook in de 11-inch iPad Pro zal worden geïntegreerd.

Volgens andere bronnen zal de nieuwe iPad Pro naar verwachting met glas worden bekleed. Deze materiaalwijziging zou de integratie van draadloos opladen in de iPad Pro mogelijk maken, een primeur. Omgekeerd opladen zou ook worden opgenomen, wat betekent dat je gemakkelijk je iPhone, AirPods of Apple Watch kan opladen door deze op de achterkant van de tablet te plaatsen. Geweldig!

De AirPods Pro 2

Zou dit de volgende generatie van in-ear hoofdtelefoons met geluidsdemping kunnen zijn? Wij denken hierbij aan een vernieuwd design met een compacter formaat.

Daarnaast zou Apple zich richten op de integratie van gezondheidsgerelateerde sensoren. De AirPods Pro 2 zouden dus dezelfde geluidskwaliteit hebben als de eerste generatie, maar zouden ook perfect zijn voor sportfanaten.

Apple in Business

Als Apple Authorised Reseller begeleidt en ontzorgt Mobitel u bij de inzet van Apple binnen uw bedrijf.

De hardware, software, devices en diensten van Apple geven uw medewerkers alle middelen in handen om waar dan ook hun werk te doen of creatieve ideeën écht in de praktijk brengen.

Benieuwd naar wat Mobitel kan betekenen voor uw bedrijf?

Bekijk de getuigenis van Aertssen: “Mobitel betekent voor mij ontzorging rond mobiele telefonie

Op zoek naar nog meer informatie of wil u investeren in Apple devices voor uw business? Ontdek wat Apple voor uw business kan betekenen en vraag Mobitel om Apple devices op maat van uw organisatie te implementeren.

Neem vrijblijvend contact op