Volgens Tim Cook gebruiken we onze iPhone binnenkort veel minder

24 June 2024 Apple 3 min
Volgens Tim Cook gebruiken we onze iPhone binnenkort veel minder
Foto: Apple Newsroom

Apple kreeg al vaker kritiek omdat het merk achterloopt op het gebied van artificiële intelligentie (AI). Na de laatste aankondigingen werd dit echter rechtgezet, met een indrukwekkende lijst met nieuwe AI-functies die de manier waarop we onze iPhones elke dag gebruiken belooft te veranderen. Tim Cook beweert zelfs dat het "heel goed mogelijk" is dat we onze iPhones in de toekomst veel minder zullen gebruiken. Lees hieronder meer.

Eindelijk is het zover: Apple heeft zijn nieuwe producten op het gebied van artificiële intelligentie onthuld. Het merk liep de laatste tijd wat achter en we vroegen ons al af wanneer ze van zich zouden laten horen. Er werd dus reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe producten, vooral omdat ze heel wat in hun mars hebben: superkrachtige microprocessoren die grote taalmodellen lokaal op toestellen kunnen draaien, zonder dat ze op de kracht van de cloud hoeven te vertrouwen.

AI om te vereenvoudigen en om tijd te besparen

Toen we Tim Cook op 12 juni in een interview hoorden zeggen dat "het heel goed mogelijk is dat je jouw iPhone in de toekomst minder zal gebruiken", waren we bij Mobitel erg verbaasd. Je zal echter al snel merken dat er veel meer zit achter deze aankondiging dan wat de CEO van Apple in eerste instantie liet uitschijnen. Deze nieuwe hulpmiddelen gaan je leven zoveel gemakkelijker maken dat je minder tijd aan jouw toestellen hoeft te besteden. AI zal dus taken overnemen die vroeger veel tijd in beslag namen.

Lees ook: Mobiele telefonie: meer dan 20 jaar draadloos in België

Apple Intelligentie of AI ?

Laten we even bij het begin beginnen. De AI van Apple heet niet ‘Artificial Intelligence’, want dat zou wel echt te gemakkelijk zijn geweest. In plaats daarvan kreeg het concept de naam ‘Apple Intelligence’. Je hebt natuurlijk al gemerkt dat de initialen gewoon hetzelfde zijn (AI). 
Apple Intelligence zal uiteraard jouw privacy respecteren, want dat is al heel lang het credo van Apple. Een voordeel voor jouw bedrijf.

Achter Apple Intelligence gaan AI-modellen schuil die door Apple werden ontwikkeld, maar ook evengoed het vertrouwde ChatGPT. Zoals verwacht heeft Apple immers een partnerschap gesloten met OpenAI voor het gebruik van het beroemde AI-model.

Siri is volwassener geworden!

Een van de belangrijkste aankondigingen betreft de verbeteringen aan Siri. Deze spraakassistente is nu in staat om nog complexere commando's te begrijpen en uit te voeren, te leren van onze dagelijkse gewoonten en om meer gepersonaliseerde antwoorden te geven. Siri kan nu verschillende accenten, dialecten en intonaties begrijpen, waardoor de interactie met de gebruiker veel vlotter en natuurlijker verloopt.

Lees ook: Migratie naar de cloud: (overlevings)gids voor kmo's

Voor de meest recente (en krachtigste) modellen

De Galaxy S24 van Samsung (aangedreven door AI) had dit echter allemaal al. Ondanks al deze mooie beloften is er voor Apple nog steeds slecht nieuws, want deze technologische vooruitgang op het gebied van AI zal ten eerste alleen beschikbaar zijn op de meest recente en krachtigste toestellen, dus enkel op de nieuwste iPad, de Mac M1 en de iPhone 15 Pro. Ten tweede zal Apple Intelligence, wanneer het over enkele maanden wordt gelanceerd, enkel in het Engels beschikbaar zijn.

AI voor jouw bedrijfsfoto's en -video's

Apple heeft ook AI geïntegreerd in zijn fotocamera's. AI analyseert nu elke situatie in realtime om de camera-instellingen automatisch aan te passen. Of je nu een foto neemt in fel zonlicht of in een slecht verlichte omgeving, AI zorgt ervoor dat elke opname perfect is. Geen wazige of slecht verlichte foto’s meer, want AI zorgt voor onberispelijke zakelijke opnames.

Lees ook: 10+ tips om je B2B-video's te maken met een smartphone
 
AI voor de gezondheid in jouw bedrijf

Een ander gebied waarin Apple uitblinkt is de integratie van AI in gezondheidstoepassingen. De Apple Watch gebruikt bijvoorbeeld AI-algoritmes om jouw hartslag continu te controleren, afwijkingen op te sporen en zelfs om hartaanvallen te voorspellen. Deze algoritmen analyseren jouw slaapcyclus om zo gepersonaliseerde aanbevelingen te kunnen geven om op die manier de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Jouw gezondheid en die van jouw werknemers is nu in veilige handen.

Automatisering voor telewerk: HomeKit

Of je nu telewerkt of niet, jouw werknemers kunnen genieten van een versterkt ecosysteem, nl. HomeKit. Dankzij AI kan jouw huis nu anticiperen op jouw behoeften. De verlichting past zich aan het tijdstip van de dag aan, de thermostaat regelt de temperatuur automatisch en zelfs jouw huishoudtoestellen passen zich aan jouw gewoonten aan.

Lees ook: Maak van jouw virtueel kantoor een realiteit

Batterijoptimalisatie (eindelijk!)

Een ander aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is batterijoptimalisatie. Apple gebruikt AI om jouw oplaad- en gebruiksgewoonten te analyseren, waardoor de batterij van je toestellen langer meegaat. Minder aangesloten en meer verbonden tijd. Jouw werknemers zullen dit vast geweldig vinden.

De nieuwste Apple-aankondigingen

  • Apple Intelligence
  • iOS 18
  • iPadOS 18
  • macOS Sequoia
  • watchOS 11
  • visionOS 2

Haal Apple in huis in jouw bedrijf

We kunnen nu eindelijk zeggen dat Apple een indrukwekkende sprong voorwaarts heeft gemaakt op het gebied van AI. Deze nieuwe functies en verbeteringen beloven een bedrijf dat gemakkelijker, veiliger en beter verbonden is.

Zin om alle troeven van Apple voor jouw bedrijf te ontdekken? Mobitel is jouw zakelijke telecomexpert voor Apple-toestellen. Laat ons de behoeften van jouw bedrijf weten en we stellen een aangepaste oplossing voor.

Neem contact op