Connected werken: tips en checklist voor je digitale omgeving

20 June 2023 Tech 3 min
Connected werken: tips en checklist voor je digitale omgeving

Onlangs installeerden we Samsung Frames in verschillende ruimtes van onze kantoor. Een stap die elk bedrijf zou moeten nemen als onderdeel van digitalisering, nietwaar? Het implementeren van moderne technologieën biedt tal van voordelen voor jou als bedrijfsleider en je medewerkers. Hier volgen enkele tips en een handig checklist.

Stel je voor. Je hebt een afspraak bij een partner of leverancier. Je parkeert je fiets of auto en meldt je aan bij de voordeur. De deur gaat open. Je wordt onthaald door een medewerker die je bij naam verwelkomt. Vóór je staat ook een digitaal scherm met je naam, de persoon die je ontmoet en de tijd van de afspraak. Dat is pas een warm welkom!

Bij Mobitel installeerden we onlangs dit type schermen, niet alleen in de inkomhal maar ook in verschillende interne departementen. Een boost voor onze (interne) communicatie.

Het is een schitterend voorbeeld van actie die je kunt ondernemen als onderdeel van je digitalisering. Akkoord, waarschijnlijk niet de meest cruciale.

Een digitale werkplek: de check-list

Een succesvolle digitale transformatie en het creëren van een effectieve digitale werkplek draait ook om de keuze van de juiste mobiele apparaten en IT-hardware. De integratie van cloudoplossingen goed bedenken. Met de juiste partner. Want deze digitale oplossingen zijn onmisbaar voor hybride werken, waarbij flexibiliteit essentieel is.

Denk je erover om een digitale werkplek in te richten, maar weet je niet waar je moet starten? No stress, we hebben een checklist voor je samengesteld:

  • Beoordeel je behoeften: Het lijkt logisch, maar is zo cruciaal. Begrijp wat je bedrijf en werknemers nodig hebben op het gebied van digitale tools en technologieën. Interne, maar ook fieldmedewerkers.
  • Kies de juiste mobiele apparaten: Kies voor smartphones en tablets met geavanceerde functies, goede connectiviteit en robuuste beveiliging. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met de applicaties en clouddiensten die je gebruikt
  • Investeer in hoogwaardige IT-apparatuur: Kies krachtige, betrouwbare computers, servers en andere IT-apparatuur. Zorg ervoor dat ze compatibel zijn met de software en diensten die je gebruikt.
  • Integreer cloudoplossingen: Cloudoplossingen bieden veilige opslag, realtime samenwerking en eenvoudige toegang tot gegevens en applicaties. Kies cloudservices met een eenvoudig beheer.
  • Zorg voor gegevensbeveiliging: Implementeer robuuste beveiligingsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie, gegevensversleuteling en firewalls, om je vertrouwelijke informatie te beschermen.
  • Stimuleer training en adoptie: Organiseer trainingssessies om je personeel vertrouwd te maken met nieuwe technologieën en moedig ze aan om ze regelmatig te gebruiken. Een brede acceptatie is essentieel om optimaal te profiteren van de digitale werkomgeving.
  • Stimuleer samenwerking: Gebruik online samenwerkingstools, zoals instant messaging platforms, virtuele werkruimten en videoconferentietools, om de communicatie en samenwerking tussen teams te vergemakkelijken, zowel online als op locatie.
  • Vereenvoudig processen: Automatiseer terugkerende taken en gebruik projectmanagementsoftware om processen te stroomlijnen. Dit bespaart tijd en maximaliseert de efficiëntie.
  • Bied flexibel werken aan: Nu hybride werken steeds meer voorkomt, moet je ervoor zorgen dat je personeel op afstand toegang heeft tot alle tools en gegevens die ze nodig hebben. Zo kunnen ze productief werken, op kantoor, thuis of onderweg.
  • Zorg voor adequate technische ondersteuning: Met een competent technisch ondersteuningsteam worden technische problemen snel opgelost. Zorg ervoor dat je medewerkers de middelen hebben om kleine problemen zelfstandig op te lossen.

Lees ook: Kmo’s in de cloud: VoIP, flexibiliteit en een lager prijskaartje

Telecom- en IT-oplossingen die remote en hybride werken ondersteunen

Breng je team dichter bij elkaar, waar ze zich ook bevinden. Wanneer remote medewerkers hun scherm delen, kunnen hun collega’s op kantoor moeiteloos meevolgen op een goed leesbaar scherm. Zo is elke meeting ongetwijfeld een productieve meeting. Je digitaal omgeving spelen ook een vitale rol in employer branding. Laat aan sollicitanten zien dat je bedrijf nieuwe technologieën omarmt. Bij Mobitel beschik je bijvoorbeeld over:

Op deze manier heb je alvast een stapje voor in de war for talent.

Nood aan advies voor je business?

Als partner van Proximus, Samsung en Apple staan onze gecertificeerde medewerkers altijd voor je klaar om je zakelijke (mobiele) omgeving efficiënt en op maat in te richten. Wij voorzien dan ook graag van professioneel advies.

Ontdek onze telecomoplossing voor Aertssen, bij wie elke maandag nieuwe medewerkers op verschillende sites starten.

Neem vrijblijvend contact op