7 uitstekende redenen om in 2023 een Mac te overwegen voor je businessomgeving

06 April 2023 Apple 3 min
7 uitstekende redenen om in 2023 een Mac te overwegen voor je businessomgeving
Photo by Jonathan Farber on Unsplash

IT-manager? HR-manager? CEO? Twijfel je nog om je vloot laptops in te ruilen voor een Mac, met de vele voordelen die Apple-computers bieden? Hier zijn 7 argumenten die je zeker zullen overtuigen. Challenge accepted?

1# Met een Mac is alles eenvoudig en naadloos

Eenvoud is duidelijk de mantra van Apple. Er wordt alles aan gedaan om het dagelijkse leven van de gebruiker te vergemakkelijken. Het ontwerp van de interface is niet overladen met functies en alles is zeer intuïtief, zelfs als je nog nooit in je leven een Mac hebt gebruikt.

Een Apple-computer is dan ook functioneel vanaf het moment dat hij wordt uitgepakt: veel productiviteits- en creatieve programma’s zijn al geïnstalleerd. Voor onze klanten zorgen we voor een vlotte uitrol en alles wordt geregeld via onze managed services.

Misschien hebben je medewerkers al een Apple-product, zoals een iPhone? Dan hoeven ze enkel hun iCloud Keychain ID en wachtwoord in te voeren om binnen enkele seconden toegang te krijgen tot hun foto's, video's, documenten en contacten. Zo genieten ze meteen van de voordelen van dit ecosysteem.

2# Heb je een iPhone of iPad? Dan ken je de Mac al.

Omdat Apple instaat voor het volledige ontwerp, van het product tot de software, zijn alle devices echt gemaakt om samen te werken, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. De interface van de Mac zal veel vertrouwder aanvoelen dan je misschien dacht, omdat de logica die je gewend bent op je iPhone of iPad erg op elkaar lijkt.

Om nog maar te zwijgen van de continuïteit tussen je iPhone en Mac, die gewoonweg verbazingwekkend is. Je berichten zijn niet langer beperkt tot het scherm van je smartphone, maar je gesprekken worden gesynchroniseerd op je apparaten. Zo is het praktisch om met een toetsenbord en groot scherm snel te reageren op je vrienden en klanten.

Als je even weg moet, hoef je je geen zorgen te maken: je kunt de e-mail of het document dat je op je Mac aan het schrijven was afmaken door verder te gaan op je iPhone. Je hoeft het dus niet naar jezelf te sturen om verder te schrijven. Handig, nietwaar?

Airdrop om bestanden te delen met collega's

Je hebt geen kabel nodig om bestanden tussen je apparaten uit te wisselen: het universele klembord en de AirDrop-functie zijn er om het leven van jou en je collega's makkelijker te maken. Iedereen bespaart tijd. Samen een presentatie afwerken wordt dus een fluitje van een cent. Ook foto's die je met je iPhone hebt gemaakt, kun je moeiteloos integreren, alsof ze al op je computer staan. Met één aanraking projecteer je documenten en mediabestanden van je iPhone op het scherm van je Mac.

3# Ja, de Mac is compatibel met alles!

Sommige vooroordelen beweren het tegendeel, maar toch kan de Mac perfect overweg met alle onmisbare programma's, zoals Word, Excel en PowerPoint van Microsoft 365, video- en samenwerkingsplatformen, zoals Teams, Zoom of Slack, of de creatieve software van de Adobe Creative Cloud-suite zoals Photoshop, Illustrator en nog veel meer. De lijst is gewoon eindeloos.

Maak je je zorgen over de compatibiliteit van de Mac met je gebruikelijke programma's? Dat is helemaal niet nodig. Op een Mac kun je alles doen wat je vroeger op een pc deed, met een ongekende snelheid en vlotheid. De CloudPoint-afdeling van Mobitel helpt je bovendien om je IT-omgeving soepel en efficiënt te laten draaien. Reken op CloudPoint voor de ondersteuning van je nieuwe Cloud-omgeving.

4# Apple's chips leveren hoge prestaties

Omdat Apple ervoor kiest zijn eigen processoren voor laptops en desktops te ontwikkelen, heeft het bedrijf een aanzienlijk voordeel ten opzichte van zijn concurrenten. De M2-chip resulteert in een uitzonderlijke autonomie hebben voor Macs (tot 22 uur zonder opladen), veel beter dan laptops met even recente chips.

Apple ontwerpt Macs bovendien van a tot z, wat ervoor zorgt dat het besturingssysteem en de geïnstalleerde programma's allemaal perfect geoptimaliseerd voor de M1- en M2-chips. Op deze manier leveren Macs uitstekende prestaties en zijn ze tegelijkertijd ongelooflijk energiezuinig. 

5# Je gegevens zijn echt veilig

Van de M2-processor tot het besturingssysteem macOS Ventura en de Safari-browser: bij Apple staat de beveiliging van persoonlijke gegevens centraal. Gebruikersidentificatie is eenvoudiger dankzij vingerafdrukherkenning (Touch ID), en de frequente en automatische updates van het macOS-besturingssysteem zorgen ervoor dat je computer op elk moment veilig is om virussen en andere webgevaren te vermijden.

Een laatste voorbeeld voor onderweg? De microfoon van de Mac wordt automatisch uitgeschakeld als het scherm van de computer wordt ingeklapt. Dit zorgt ervoor dat je niet wordt afgeluisterd door ongewenste personen wanneer je de computer niet gebruikt. Slim.

Lees ook: Zo gaat Apple om met jouw privacy

6# Innovatief OS en duurzaam ontwerp

Met elke nieuwe versie van zijn besturingssysteem, macOS, biedt Apple zijn gebruikers nieuwe functies die steeds praktischer, krachtiger en eleganter zijn, en dat in de vorm van automatische en volledig gratis updates. Je Mac krijgt dus jaar na jaar de nieuwste software-innovaties voor een optimale, veilige werking gedurende de volledige levensduur.

7# MacBooks voor elk gebruik en budget

Mobitel biedt het volledige gamma Apple-laptops aan, van 13,3 tot 16,2 inch. Er is ongetwijfeld een MacBook die bij je past. De hardware, software, devices en diensten van Apple geven je medewerkers alle nodige middelen om waar dan ook hun werk te doen of creatieve ideeën écht in de praktijk brengen.

Op zoek naar meer informatie of wil je investeren in Apple-devices voor je zaak? Ontdek wat Apple voor jouw bedrijf kan betekenen en vraag Mobitel om je Apple-devices op maat van je organisatie te implementeren.

Neem vrijblijvend contact op

Lees ook:

Professioneel fotograferen met je smartphone: vijf tips
eSIM: de 100% digitale simkaart
Cloud en telecom: het beste van twee werelden