Optimaliseer jouw telecomkosten (zonder aan kwaliteit in te boeten)

24 juli 2024 Solutions 2 min
Optimaliseer jouw telecomkosten (zonder aan kwaliteit in te boeten)
Photo by Jakub Zerdzicki on Unsplash

Telecom kan een aanzienlijk deel van jouw kosten vertegenwoordigen. Je wil jouw winstgevendheid immers optimaliseren en middelen vrijmaken voor andere projecten, of je nu verantwoordelijk bent voor IT en telecom bij een kmo of een groot bedrijf. En dat is een uitdaging die Mobitel maar al te goed kent.

Concurrentievoordeel

Jouw telecomkosten optimaliseren gaat niet alleen over geld besparen, concurrerend zijn is immers ook belangrijk. Als je de besparingen die je verwezenlijkt in andere gebieden gaat investeren, geef je jouw bedrijf immers de kans om de producten, diensten en infrastructuur te verbeteren. Wie wil er nu niet werken aan het versterken van zijn marktpositie?

All-in leverancier

De dagen dat een PABX en enkele terminals je volledige telecominvestering waren, liggen ver achter ons. Remember? Vandaag zijn je telecomuitgaven immers veel breder en het is jouw uitdaging om alles effectief te managen. Dat is precies waarom Mobitel al jouw (tele)communicatiebehoeften beheert, zoals mobiele telefonie, vaste telefonie en IT. Handig toch?

Lees ook: Kies de juiste 'tech'-tactiek voor jouw bedrijf

Apple en/of Samsung om te optimaliseren?

Als partner van Proximus, Samsung en Apple kan Mobitel een breed scala aan oplossingen voor jouw bedrijf bieden. Naast de aanbiedingen op maat van Proximus kan de Galaxy S24-reeks jouw telecomkosten aanzienlijk optimaliseren met 5G-connectiviteit, VoIP-toepassingen en gegevensbeheer. Ben je eerder een Apple-fan? De soepele integratie tussen de toestellen (iPhone, iPad, Mac) en de centralisatie binnen hetzelfde ecosysteem optimaliseren jouw productiviteit en verlagen eveneens de kosten.

Verspilling identificeren

Voor we het over prijzen gaan hebben, is de eerste stap als je jouw kosten wil verlagen het identificeren van verspilling. Welke diensten en functies worden te weinig gebruikt of zijn zelfs niet nodig? Een telecomaudit kan overbodige abonnementen, ongebruikte diensten en zelfs niet-essentiële betaalde functies blootleggen. Je zal versteld staan van de resultaten.

Lees ook: BYOD of CYOD: één letter maakt een wereld van verschil

Heb je verspilling opgemerkt? Dan is het nu tijd om de bestaande middelen te gaan optimaliseren. Je moet met andere woorden diensten rationaliseren, dubbel werk vermijden en over contracten onderhandelen zodat die beter zijn afgestemd op de werkelijke behoeften van het bedrijf. Challenge accepted 🙂.

Migratie naar de cloud

Deze digitale overgang biedt niet alleen heel wat voordelen, ze is ook van cruciaal belang voor het behoud van jouw concurrentievermogen. Mobitel is ervan overtuigd dat ook jouw migratie een succes kan worden.

De voordelen van de cloud zijn:

  • lagere operationele kosten
  • schaalbare IT-middelen
  • makkelijke toegang tot gegevens en toepassingen (altijd en overal)
  • verbeterde beveiliging van jouw gegevens

Lees ook: 10 mythes over cloud computing

Telewerken en kostenbesparing

Telewerken kan helpen om de telecommunicatiekosten te verlagen doordat de behoefte aan fysieke infrastructuur vermindert en er online communicatieoplossingen worden gebruikt. Jouw bedrijf kan besparen qua kantoorkosten en werknemers tegelijkertijd de flexibiliteit bieden om op afstand te werken.

Mobile fleet management

Of je nu een kmo of een grote onderneming bent, het beheren van de vloot van mobiele apparaten is essentieel geworden. Smartphones, tablets, laptops ... als IT- of HR-manager zijn je gebruikers in toenemende mate afhankelijk van mobiele apparaten voor hun dagelijkse werkzaamheden. Je vloot brengt unieke uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging, kosten en onderhoud. Hoe kies je nu de juiste oplossing? Mobitel begeleidt je hierbij.

Laten we samen de beste keuzes maken om ook jouw telecomkosten onder controle te houden. Afgesproken?

Neem contact op